Welkom bij 11beheer
Woning huren in Den Haag of Rijswijk 

Huurdersinformatie

Huur

Huurprijs

Wie een woning huurt, betaalt maandelijks een vast bedrag aan huur. Dit bedrag is opgebouwd uit een aantal onderdelen: de kale huurprijs en indien van toepassing verhoogd met voorschotbedragen voor de service- en de stookkosten. In de huurovereenkomst is de opbouw van de totale maandhuur opgenomen. Bij de jaarlijkse huurverhoging per 1 juli ontvangt u steeds een nieuwe specificatie.

Kale huurprijs

Het bedrag dat u als huurder betaalt voor het gebruik van de woning.

Servicekosten

De kosten voor de in de huurovereenkomst genoemde "levering van diensten", zoals het schoonmaken van de gemeenschappelijke ruimten, gemeenschappelijke verlichting, schoonmaak, enzovoort. Aan de hand van een aan u verstrekte jaarbegroting wordt hiervoor maandelijks een voorschotbedrag in rekening gebracht. Één keer per jaar verrekenen we de werkelijk gemaakte kosten met de voorschotten. U ontvangt daarvan een gespecificeerde afrekening. Zo nodig wordt hierop tevens het nieuwe maandelijkse voorschot vermeld.

Stookkosten

Hieronder vallen de verwarmingskosten. Aan de hand van een aan u te verstrekken jaarbegroting wordt ook hiervoor maandelijks een voorschotbedrag in rekening gebracht. Ook hiervoor worden één keer per jaar de werkelijk gemaakte kosten met de voorschotten verrekend. U ontvangt daarvan een gespecificeerde rekening. Wanneer nodig wordt hierop tevens het nieuwe maandelijkse voorschot vermeld.

Onderstaand vindt u de Tijdelijke subsidieregeling tegemoetkoming blokaansluitingen 2023:

https://open.overheid.nl/documenten/ronl-4e357b60270e8978579bbe15ab519d0fe6d30990/pdf


Huuraanpassing

De jaarlijkse huurverhoging

Wettelijk is bepaald dat jaarlijks per 1 juli de kale huur mag worden verhoogd. Vanuit de landelijke overheid wordt bepaald hoe hoog de huurverhoging dat jaar maximaal mag zijn. Voor 1 mei krijgen alle huurders bericht over de huurverhoging en het nieuwe maandbedrag.

Bezwaar maken

Als u het niet eens bent met de huurverhoging, kunt u voor 1 juli bezwaar indienen bij uw verhuurder. Bij het bericht van de huurverhoging krijgt u ook informatie over hoe u dat moet doen en wat de spelregels zijn.


Huurbetaling

In de huurovereenkomst is beschreven dat u de huur vooraf moet betalen, dus voor de eerste van de maand. Het betalen van de huur gebeurt bij uw verhuurder via een automatische incasso. De machtiging is opgenomen in de huurovereenkomst.

Natuurlijk moet u wel voldoende saldo op uw rekening hebben staan. Bent u het niet eens met een afschrijving, dan zal de bank die op uw verzoek (binnen 30 dagen) direct ongedaan maken. Voordeel van automatische incasso is, dat u altijd op tijd het juist bedrag betaalt en geen administratieve rompslomp heeft. Bij zowel de aanpassingen van de service- en/of stookkosten als de jaarlijkse huurverhoging wordt direct het nieuwe bedrag afgeschreven.


Huurachterstand

Als u uw huur niet op tijd heeft betaald, sturen wij u een herinnering en /of aanmaning.

Indien u uw verplichtingen niet nakomt en wij niets van u vernemen wordt de vordering uit handen gegeven aan een incassobureau / deurwaarder hetgeen hoge kosten voor u met zich meebrengt. Een incassoprocedure kan leiden tot ontbinding van de huurovereenkomst door de kantonrechter die tevens goedkeuring geeft de woning te ontruimen.

Vraag tijdig advies

Voorkom problemen, betaal op tijd en neem bij (dreigende) betalingsproblemen direct contact met ons op. Op werkdagen kunt u tussen negen uur en half één bij ons terecht voor een persoonlijk gesprek.

Voorkomen is beter dan genezen, dus schroom niet om met ons te komen praten.

Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met uw privacy.

Betalingsregeling

Bent u om wat voor reden dan ook in financiële problemen gekomen, waardoor u een huurachterstand heeft, dan kunt u met een medewerker uw situatie bespreken en kan er misschien een betalingsregeling worden getroffen. Uitgangspunt is dat u in maximaal zes maanden de achterstand voldoet.

Deurwaarder

Houdt u zich niet aan de betalingsafspraken, dan zijn wij genoodzaakt de huurvordering in handen van een incassobureau / deurwaarder te geven. Dit brengt hoge kosten met zich mee, die voor uw rekening komen.

Zodra de vordering in handen van de deurwaarder is, kunnen wij geen betalingsregelingen meer treffen. Het deurwaarderskantoor zal de huurachterstand van u vorderen. Als u de achterstallige huur en de kosten dan nog niet betaalt, verzoeken wij de rechter de huurovereenkomst wegens wanprestatie te ontbinden. Dit kan ontruiming van de woning tot gevolg hebben

Meldpunt ongewenst gedrag verhuurders

Met ingang van 01 januari 2024 hebben gemeenten een meldpunt voor ongewenst gedrag van verhuurders. Meer informatie hierover vindt u via onderstaande links.

https://www.rijswijk.nl/meldpunt-ongewenst-gedrag-van-verhuurders

https://www.denhaag.nl/nl/meldingen/ongewenst-gedrag-van-verhuurders-melden/#melden

Huurcommissie

De huurcommissie is een onafhankelijk instituut dat geschillen tussen huurder en verhuurder over onder anderen huurprijzen en servicekosten beoordeelt. Wij hopen natuurlijk dat u tevreden bent met onze dienstverlening. Maar mocht u het niet met ons eens kunnen worden over bijvoorbeeld de huurprijzen, service- of stookkosten, dan kunt u contact opnemen met de huurcommissie. Meer informatie over de huurcommissie vindt u op www.huurcommissie.nl.

Bezwaar tegen de huurverhoging

Bent u van mening dat de huurverhoging niet op de juiste wijze is voorgesteld of dat de maximaal redelijke huurprijs wordt overschreden? Dan kunt u ons binnen 6 weken na de voorgestelde ingangsdatum een bezwaarformulier toesturen. Wij zullen dan uw bezwaar beoordelen en hier op reageren. Mocht u het niet eens zijn met die reactie, dan kunt u uw bezwaar aan de huurcommissie voorleggen.

Onderhoudsprocedure

Is er een onderhoudsklacht niet binnen 6 weken nadat u ons die schriftelijk heeft gemeld, hersteld? Dan kunt u een verzoekschrift indienen bij de huurcommissie. Afhankelijk van de situatie kan dat een (tijdelijke) huurverlaging tot gevolg hebben.

Servicekosten

Jaarlijks vindt er een afrekening van de servicekosten plaats. Bent u het niet eens met die afrekening? Treedt dan eerst met ons in overleg. Wordt er geen overeenstemming bereikt, dan kunt u de huurcommissie om een uitspraak verzoeken.

Stookkosten

Jaarlijks vindt er ook een afrekening van de stookkosten plaats. Bent u het niet eens met die afrekening? Treedt dan eerst met ons in overleg. Wordt er geen overeenstemming bereikt, dan kunt u de huurcommissie om een uitspraak verzoeken

Voor bovengenoemde procedures bent u leges verschuldigd aan de huurcommissie. Wordt u in het gelijk gesteld, dan krijgt u de leges terug


Huurtoeslag

Huurtoeslag aanvragen

Als u aan een aantal voorwaarden voldoet, komt u in aanmerking voor een bijdrage in uw huurlasten: de huurtoeslag. De Belastingdienst bepaalt of u in aanmerking komt voor huurtoeslag. U vraagt een formulier aan bij de Belastingdienst. U kunt een formulier downloaden van  https://www.toeslagen.nl of telefonisch aanvragen via 0800-0543. Bij het formulier zit een een uitgebreide toelichting die u helpt bij het invullen.

Huurtoeslag ontvangen

Huurtoeslag ontvangt u een maand vooruit. Het geld staat voor het einde van de maand op uw rekening. Zorgt u ervoor dat u vóór het begin van de nieuwe maand op uw nieuwe adres bent ingeschreven bij de gemeente. Huurtoeslag wordt niet over een gedeelte van een maand uitgekeerd en ook niet over twee woningen (bij verhuizing).

Huurtoeslag wordt gebaseerd op de gegevens van uw aanvraag. Als die gegevens veranderen, moet u dit meteen doorgeven aan de Belastingdienst. Hiervoor gebruikt u een wijzigingsformulier. Dit kunt u downloaden of telefonisch aanvragen.

Terugbetalen of ontvangen

Huurtoeslag vraagt u aan voor het komende jaar. Natuurlijk geeft u uw gegevens zo goed mogelijk door. Maar niemand kan in de toekomst kijken. Uw situatie kan veranderen. Dan zal soms blijken dat u te veel of juist te weinig heeft ontvangen. U moet dan terugbetalen, of u ontvangt achteraf extra geld. Geef daarom wijzigingen in uw persoonlijke situatie zo snel mogelijk door.

Meer informatie

Meer informatie over huurtoeslag vindt u op www.toeslagen.nl. Of u belt met telefoonnummer 0800-0543.


Servicekosten

Servicekosten zijn alle kosten die moeten worden betaald voor leveringen en diensten, zoals energie, schoonmaak, onderhoud en dergelijke, anders dan de kale huur voor het enkele gebruik van de woonruimte. De samenstelling van het pakket servicekosten wordt zoveel mogelijk afgestemd op de wensen van de gezamenlijke huurders en kan dus voor ieder pand verschillend zijn. Uitgangspunt is dat huurders zoveel mogelijk zelf regelen. Diensten van derden worden alleen in het servicekostenpakket opgenomen, als dit uit praktische overwegingen niet anders kan, of als er groot voordeel aan zit voor de huurders. Een overzicht van de opgenomen kosten staat op het serviceoverzicht wat u bij de stukken van het huurcontract en daarna jaarlijks ontvangt.

Een voorschot

De hoogte van de servicekosten wordt jaarlijks vastgesteld op basis van cijfers van voorgaande jaren en de verwachte prijsontwikkelingen. Er wordt een zo nauwkeurig mogelijke berekening gemaakt om een naheffing te voorkomen.

Na afloop van het kalenderjaar wordt er een afrekening gemaakt op basis van de werkelijke kosten. De afrekening kunt u tegemoet zien vóór 1 juli van het navolgende kalenderjaar.

De door verhuurder voor huurder te verzorgen leveringen en diensten kunnen onder anderen zijn:

- Levering van elektra en water, onderhoud dienstverlichting/lift etc.

- Kleine leveringen en herstellingen, lampen etc.

- Glazenwassen, ramen wassen buitenzijde, incl. de balkon- en galerijramen indien deze door de huurder niet bereikbaar zijn.

- Tuinonderhoud.

- Schoonmaken gemeenschappelijke ruimten, (loon-) kosten schoonmaker.

- Onderhoud installaties (hydrofoorinstallatie, huistelefooninstallatie, mechanische installatie, tussenmeters, warmwaterinstallatie, c.v. inclusief warmtemeters., lift)

- Ontstoppen van leidingen en rioleringen (opheffen van verstoppingen van gezamenlijke afvoerleidingen; kosten van ontstoppingscontract)

- Schoorsteenvegen en reinigen ventilatiekanalen

- Ongediertebestrijding

- Administratiekosten


Stookkosten

Stookkosten

De gebouwen waar blokverwarming aanwezig is worden de energiekosten en overige kosten die betrekking hebben de op de centrale verwarming aan de verbruikers in rekening gebracht.

Het overgrote deel van onze woningen zijn door Ista b.v. op de radiatoren warmtemeters geplaatst om voor een eerlijke verdeling van de totale verwarmingskosten in uw woning te komen. Op de radiatoren zijn doprimo® II-metertjes geplaatst.

De hoogte van het maandbedrag wordt jaarlijks per woning vastgesteld op basis van het verbruik van de voorgaande jaren en de verwachte prijsontwikkelingen. Na afloop van het kalenderjaar worden de meterstanden opgenomen en wordt er een afrekening gemaakt die u tegemoet kunt zien vóór 1 juli van het navolgende kalenderjaar.

doprimo® II

Functiebeschrijving

De doprimo® II registreert het warmtegebruik per radiator in collectief gestookte complexen. Aan de hand van de meetresultaten worden de warmtekostenverdeling gemaakt en een afrekening voor iedere bewoner. De doprimo® II is een elektronische tweepuntsmeter. Dit houdt in dat hij constant zowel de radiatortemperatuur als de ruimtetemperatuur meet.

De doprimo® II is uitgerust met de meest moderne chip technologie (ASIC) volgens de nieuwe kwaliteitsstandaard.

De doprimo® II springt aan het einde van het stookseizoen op 0 en begint opnieuw te tellen. In zijn basisuitvoering is de door u gewenste omspringdatum reeds geprogrammeerd.

De stand van het vorig jaar, het daaraan voorafgaande jaar en de laatste twaalf maandeindstanden blijven bewaard. Deze functie bewijst met name bij wisseling van huurders zijn nut. De doprimo® II wordt gevoed door een batterij die tien jaar (+ 2 jaar) meegaat.

Onderaan de voorzijde van de meter zit een contactvlak (tiptoets). Door deze aan te raken kunnen verschillende gegevens worden opgevraagd. Deze gegevens zijn direct af te lezen op het heldere 2 regelig LC-display. In normale toestand vindt er geen aanwijzing plaats en is het display dus blanco.

Uw voordelen:

- Meest moderne chiptechnologie (ASIC) volgens de nieuwe kwaliteitsstandaard.

- Zeer nauwkeurig door tweepunts meetprincipe.

- Gevoed door 10 jaren batterij + 2 jaren reserve.

- Groot intern geheugen waardoor de stand van het vorig jaar, het daaraan voorafgaande jaar en de laatste twaalf maandeindstanden bewaard blijven.

- Modern design


Onderhoud 

Uitgebreide informatie over welke kosten voor de huurder zijn en welke kosten voor de verhuurder vindt
u hier:  Herstellingen.pdf


Reparatieverzoeken

Een reparatieverzoek kunt u indienen door ons een e-mail te sturen. Zie de contactpagina.


Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV)

Spelregels

  1. De Verhuurder stelt zich op het standpunt dat huurders de door hen gehuurde woning moeten kunnen aanpassen aan hun eigen smaak, opvattingen en omstandigheden.
  2. De Verhuurder verwacht van de huurder dat deze voor de uitvoering van de werkzaamheden toestemming vraagt omtrent zijn veranderingen.
  3. Bij de beoordeling van door huurders zelf aangebrachte of aan te brengen veranderingen houdt de Verhuurder deze spelregels in acht.
  4. Veranderingen aan het gehuurde zijn slechts veranderingen aan het gehuurde in de zin van deze spelregels indien het veranderingen zijn met het karakter van een onroerende zaak of onroerende zaken.
  5. Het is huurders toegestaan alle veranderingen aan het gehuurde en bijbehorende aanhorigheid aan te brengen met uitzondering van veranderingen die uitdrukkelijk verboden zijn.
    Verboden zijn in ieder geval die veranderingen die:
    a. gevaarlijk, onveilig of onwettig zijn. De Verhuurder houdt hier rekening met de regels en voorschriften uit:
    l. Woningwet
    ll. Bouwbesluit
    lll. Bouwverordening
    lV. Bestemmingsplan;
    b. strijdig zijn met de regels en voorschriften van nutsbedrijven. De Verhuurder houdt hier rekening met de regels en voorschriften van Eneco en Stedin (deze zijn opgenomen in Bouwbesluit);
    c. kunnen leiden tot overlast of hinder voor omwonenden.
    d. kunnen leiden tot een waardedaling van het gehuurde. De Verhuurder baseert zich hierbij –desgewenst– op een taxatierapport, opgesteld door een onafhankelijk taxateur. Het opstellen van een dergelijk taxatierapport geschiedt op kosten van het ongelijk. Dat wil zeggen dat degene die in het ongelijk wordt gesteld de kosten daarvan betaalt.
  1. Veranderingen die gevaarlijk, onveilig of onwettig zijn, strijdig zijn met de regels en voorschriften van nutsbedrijven of kunnen leiden tot overlast of hinder voor omwonende dienen direct en op eerste aanzegging ongedaan gemaakt te worden. De kosten voor het ongedaan maken zijn voor rekening van huurder.
  2. Verandering die niet gevaarlijk, onveilig of onwettig zijn, niet strijdig zijn met de regels en voorschriften van nutsbedrijven, niet leiden tot overlast of hinder voor omwonende maar wél leiden tot een waardedaling van het gehuurde dienen vóór het einde van de huurtijd ongedaan gemaakt te worden. De kosten voor het ongedaan maken zijn voor rekening van de huurder
  3. Indien een huurder vóór het aanbrengen van een verandering daarvoor toestemming aan verhuurder vraagt zal verhuurder aan huurder binnen twee weken schriftelijk toestemming verlenen tenzij er bij hem bezwaar bestaat tegen het aanbrengen van die voorgenomen verandering. Ook daarvan wordt binnen twee weken bericht verstuurd. De Verhuurder baseert zich daarbij op bovengenoemde veranderingen die verboden zijn.
    De Verhuurder zal zich bij het beoordelen van reeds aangebrachte veranderingen waarover geen afspraken zijn gemaakt tussen huurder en verhuurder, baseren op de criteria zoals deze zijn vastgelegd in deze spelregels.
    a. de datum waarop de toestemming is gegeven;
    b. aan wie deze is gericht;
    c. op welke verandering de toestemming betrekking heeft;
    d. door welke (bevoegd) medewerker de toestemming wordt gegeven;
    e. wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van de verandering;
    f. de aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door de verandering dan wel door het aanbrengen van de verandering;
    g. of, en zo ja in hoeverre en onder welke voorwaarden, er een vergoeding kan worden verstrekt als de verandering aan het einde van de huurtijd achterblijft;
    h. of, en zo ja in hoeverre en onder welke voorwaarden, de verandering aan het einde van de huurtijd achter kan blijven;
    i. eventuele aanvullende eisen en voorwaarden;
    j. de mogelijkheden die de Verhuurder heeft om:
    l. huurder te adviseren bij de aankoop van materialen;
    ll. huurder te adviseren over de uitvoering;
    lll. de werkzaamheden voor de huurder uit te (laten) voeren tegen een redelijke kostenvergoeding.
  1. De Verhuurder zal zich bij het beoordelen van reeds eerder aangebrachte veranderingen waarover geen afspraken zijn gemaakt tussen de huurder en verhuurder, baseren op de criteria zoals deze zijn vastgelegd in deze spelregels.
  2. Veranderen die niet gevaarlijk, onveilig of onwettig zijn, niet strijdig zijn met de regels en voorschriften van nutsbedrijven, niet leiden tot een waardedaling van het gehuurde – en dus vóór het einde van de huurtijd ongedaan gemaakt dienen te worden – kunnen desalniettemin achterblijven indien een volgende huurder schriftelijk verklaart de verantwoordelijkheid voor het verwijderen van de betreffende veranderen te accepteren.
  3. In principe worden voor aangebrachte veranderen geen vergoedingen verstrekt aan de vertrekkende huurder. Slechts in het geval van veranderingen die leiden tot een aanzienlijke woningverbetering kan een vergoeding worden verstrekt. In de praktijk zal het daarbij voornamelijk gaan om het aanbrengen van CV-installaties en dakkapellen. Bij de berekening van de vergoeding wordt bij installaties uitgegaan van de dagwaarde aan het einde van de huurtijd op basis van de originele facturen, nota’s of betaalbewijzen.
  4. Vergoedingen worden slechts verstrekt aan het einde van de huurtijd.
  5. Veranderingen aan het gehuurde die bestaan uit meerdere elementen die tezamen een geheel vormen kunnen slechts in hun geheel achterblijven of dienen in zijn geheel te worden verwijderd.
  6. Alle kosten die samenhangen met, dan wel voortvloeien uit, de door huurder of op diens verzoek aan te brengen verandering(en) aan het gehuurde, waaronder in ieder geval begrepen de (extra) kosten van adviseurs leges, vergunningen, schades, herstel en verzekering zijn voor rekening van huurder tenzij expliciet tussen huurder en verhuurder anders overeengekomen.



Belangrijke telefoonnummers

Onderhoud

Voor onderhoudsklachten dient u ons kantoor te bellen.

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur op telefoonnummer 070-3901155.

Van 12.30 tot 09.00 uur de volgende werkdag kunt u het antwoordapparaat inspreken.

Buiten deze tijden kan alleen in geval van calamiteiten contact worden opgenomen met L-Groep.,
telefoonnummer 070-204 05 10.

Boilers

In de woningen aan de Rotterdamseweg en in een aantal woningen aan de Haagweg, Dr. H. Colijnlaan en Huis te Landelaan (huurkosten opgenomen in de servicekosten) zijn boilers geplaatst door Eneco.

Bij storing kunt u contact opnemen met telefoonnummer 088 8955000, zij zijn 24 uur per dag bereikbaar.


Huur opzeggen


Opzegtermijn

De opzegtermijn van het gehuurde bedraagt altijd minimaal 1 kalendermaand. Er kan uitsluitend tegen het einde van een huurtermijn (maand) worden opgezegd. Bijvoorbeeld: U wilt per 31 maart de woning verlaten, dan dient uw huuropzegging vóór 1 maart in ons bezit te zijn. U ontvangt dan van ons een bevestigingsbrief, waarin wij de huuropzegging bevestigen, mits u aan de gestelde eisen heeft voldaan. In de brief die u dan ontvangt, vindt u de voor u benodigde informatie. 


Vooropname

In de bevestigingsbrief die u van ons krijgt verzoeken wij u een afspraak te maken voor een voorinspectie. De medewerker bespreekt dan met u welke werkzaamheden u eventueel in de woning nog moet uitvoeren en legt dit vast in het opnameformulier. De door u uit te voeren werkzaamheden dienen vóór de oplevering van de woning te worden uitgevoerd.


Veranderingen

Veranderingen waarvoor u onze schriftelijke toestemming heeft gekregen, mag u in de woning laten zitten als deze voldoen aan de gestelde eisen. Natuurlijk mag u deze veranderde goederen ook meenemen maar dan moet u er wel voor zorgen dat u de woning weer in goede staat oplevert. Dus als u uw eigen keuken meeneemt, moet u ervoor zorgen dat er in de woning een keuken staat die gelijkwaardig is aan onze standaardkeuken.


Oplevering

De woning hoort altijd bezemschoon en zonder schade te worden opgeleverd. Wij verwachten van u dat u alle roerende zaken (meubels, gordijnen e.d.) verwijdert en dat u de werkzaamheden die op het opnameformulier vermeld staan tijdig uitvoert. Hebt u dat niet gedaan voor de oplevering van de woning, dan zijn wij genoodzaakt deze na de oplevering van de woning op uw kosten uit te laten voeren, tenzij u deze werkzaamheden voor de oplevering zelf kunt uitvoeren.


Eindinspectie

Op de afgesproken datum (de laatste huurdag of zoveel eerder als de huurder wenst) wordt nogmaals in uw woning bekeken of alle zaken schoon zijn en geen schade in de woning aanwezig is. Ook worden de zaken die tijdens de vooropname zijn vastgelegd en nog moesten worden uitgevoerd, gecontroleerd. Tijdens de eindinspectie dient u de sleutels van de woning in te leveren.

Er zal door ons onder anderen op worden toegezien dat:

  • de tussenwanden aanwezig zijn in de woning (niet opgeslagen in de berging);
  • de zolder in de oorspronkelijke staat wordt opgeleverd;
  • eventuele extra aangebrachte vensterbanken verwijderd zijn;
  • wand- en plafondbetimmeringen, op muren aangebrachte tegels, vinyl, steenstrippen, muurverf, pleister- en/of granolwerk verwijderd zijn;
  • al het stucwerk (van plafonds, maar ook van wanden) in een witte tint is gesausd;
  • raam- en deursluitingen gangbaar zijn en in goede staat verkeren;
  • beschadigingen en boorgaten in kozijnen, aan deuren en wanden, plafonds en op de balkons door u op acceptabele wijze zijn hersteld;
  • alle vloerbedekkingen (ook tapijtlatten en lijmresten) zijn verwijderd, met in begrip van parketvloeren en plavuizen;
  • alle ruiten onbeschadigd zijn;
  • er geen zonwering aanwezig is;
  • het schilderwerk op houtwerk, deuren, kozijnen en radiatoren, alsmede plafonds vakkundig is uitgevoerd (een en ander dient zo nodig in de oorspronkelijke kleur te zijn teruggebracht);
  • de woning met fietsenberging of schuur en tuin, schoon en leeg achtergelaten wordt (afvalresten behoren te worden verwijderd);
  • bij het gehuurde behorende sleutels, inclusief eventuele sleutel van vuilcontainer bij inspectie worden ingeleverd, conform eventueel aanwezige inventarisstaat;
  • de sleutels van binnendeuren en kasten in de sleutelgaten aanwezig zijn.
  • alle elektraschakelaars en wandcontactdozen dienen onbeschadigd en in de oorspronkelijke kleur te zijn. Zelf aangebrachte elektravoorzieningen (waaronder draden onder de vloer en plint) dienen te zijn verwijderd.


Eindafrekening

Huur en correcte oplevering

Als u de laatste huur heeft betaald en de woning is goed opgeleverd, dan hoeft hier voor de door u gestelde waarborgsom niets meer verrekend te worden. Indien de woning niet opgeleverd is zoals met u was afgesproken en wij nog werkzaamheden moeten (laten) uitvoeren, zult u hier een rekening over ontvangen. De kosten zullen dan in ieder geval ten laste gebracht worden van de door u gestelde waarborgsom. Een eventueel surplus aan kosten zult u dan zelf aan ons over moeten maken.

Servicekosten en stookkosten

De eindafrekening voor de servicekosten en eventuele stookkosten ontvangt u zo spoedig mogelijk na de eindoplevering van de woning, over het algemeen binnen 6 weken. Ook de hiermee gemoeide door u nog te betalen bedragen worden, indien mogelijk, verrekend met de waarborgsom. Zijn de uiteindelijke kosten lager dan de door u betaalde voorschotbedragen, dan zullen wij dit positieve saldo samen met uw waarborgsom terugstorten.


Overname door nieuwe huurder

Zaken als vloerbedekking of gordijnen kunt u ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Deze is echter niet verplicht om dat te doen. U moet deze zaken zelf verwijderen en meenemen als de nieuwe huurder ze niet wil overnemen.

Indien de opvolgende huurder zaken overneemt dan dienen de oude en nieuwe huurder een overnamerapport (verstrekt door de verhuurder) in te vullen en beide te ondertekenen en bij de oplevering aan de verhuurder te overhandigen.

Leg afspraken over overname altijd schriftelijk vast. Zo voorkomt u problemen.

Indien er nog geen nieuwe huurder voor uw woning bekend is, is het niet mogelijk uw zaken ter overname aan te bieden.

Overname van roerende goederen is een zaak tussen de oude en de nieuwe huurder.

Zijn er gebreken in de woning die niet door u verholpen kunnen worden, of die tot de onderhoudsverplichting van de eigenaar behoren, zoals scheurvorming etc., dan gaarne tijdig melden aan verhuurder.

Indien de woning niet in de juiste staat wordt achtergelaten dan zijn wij genoodzaakt om alsnog de vereiste werkzaamheden te laten uitvoeren. De kosten daarvan zijn dan uiteraard voor uw rekening en in het algemeen aanzienlijk hoger, dan wanneer u zelf voor de werkzaamheden zorg draagt.


Huisregels

Indien het gehuurde deel uitmaakt van een gebouw of complex dient de huurder en allen die aldaar wonen en/of verblijven rekening te houden met de overige bewoners.

Rookvrije gebouwen

Het is verboden te roken in alle algemene ruimten van onze gebouwen.

Voorkom overlast

Huurder dient ervoor te zorgen dat aan omwonenden geen overlast of hinder wordt veroorzaakt door huurder, huisgenoten, huisdieren en/of bezoekers.

Overlast

Indien er sprake is van overlast gelieve u eerst zelf de persoon in kwestie daarop aan te spreken. Daarnaast stellen wij het op prijs alsook ons daarvan in kennis stelt.

Wij verzekeren u dat wij uw anonimiteit te allen tijde zullen bewaren.

Buiten kantoortijden adviseren wij u, in geval van ernstige overlast, de politie in te schakelen. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.

Rekening houden met:

Het is niet toegestaan voorwerpen in de gemeenschappelijke ruimten te plaatsen:

Geen (vuilnis) zakken plaatsen voor de buitendeur.

Geen fietsen in de hal of op de galerij maar in de berging.

De galerij en trappenhuizen dienen toegankelijk te zijn voor brancard.

Het is niet toegestaan iets aan de buitengevel aan te brengen.

Wanneer u wasgoed buiten hangt, dan graag niet op zondag en indien mogelijk aan de achterzijde van de flat binnen het balkon. Geheel niets buiten balkon hangen.

Geen vogels houden en/of voederen op of vanaf het balkon of woonhuis.

Na het aanbrengen van vloerbedekking -in welke soort dan ook- mag geen geluidsoverlast worden veroorzaakt aan omwonenden.

Op het ventilatiekanaal mogen geen elektrische of gasapparaten aangesloten worden.

Aanbellen / intercom

Teneinde onbevoegden de toegang tot het pand te weigeren, verzoeken wij alle bewoners niet zomaar de deur open te drukken indien iemand aanbelt.

Kelders en bergingen

Alle berging deursloten kunt u op het zogenaamde nachtslot draaien. 

Gemeenschappelijke tuin

Het is niet toegestaan om honden uit te laten in de gemeenschappelijke tuin van het flatgebouw. Het is tevens de bewoners niet toegestaan de tuin te betreden.

Bij oplevering

Alle muren in de woning dienen na oplevering vlak te zijn, goed om te behangen.

Alle plafonds dienen na oplevering wit te zijn.

Klachten

Bij klachten en/of opmerkingen kunt u ook een email sturen naar info@11beheer.nl

Het is verboden om in het gehuurde hennep te kweken en/of te verhandelen of narcotium welke voorkomt in de Opiumwet.

 
E-mailen
Bellen
Map